Nagyvilág

Meghalt az 5 éves kisfiú, akit többször is félrediagnosztizáltak, majd hazaküldtek a kórházból

A mindössze 5 éves Kaden Hadfield két év leforgása alatt több mint 20 alkalommal járt különböző orvosoknál, de a szakembereknek egyszer sem sikerült helyesen megállapítani, hogy mi lehet a gyermek a baja.

A gyászoló család elmondása szerint az orvosok az esetek nagy részében hazaküldték a fiút, akinek csak antibiotikumokat és gyulladáscsökkentőket adtak. Mint utólag kiderült, az orvosok csak a tüneteket kezelték a gyógyszerekkel. Hosszú idő után az orvosszakértői vizsgálatok kiderítették, hogy a kisfiú arthritiszben, vagyis idült ízületi gyulladásban szenvedett.

Kaden Hadfield és a testvére Taylor Fotó: MEN/Metro.co.uk
Kaden Hadfield és a testvére Taylor Fotó: MEN/Metro.co.uk

A folytonos helytelen diagnózisok miatt Kaden kénytelen volt tűrni az egyre erősödő fájdalmat, sokszor iskolába is alig tudott elmenni, annyira legyengült. A kétségbeesett szülők nem tudtak mit tenni, hittek az orvosoknak, majd mikor a helyzet egyre tarthatatlanabbá kezdett válni, újabb szakember után néztek.

A kisfiú szülei nagyjából két év után jutottak el egy olyan orvoshoz, aki meg tudta állapítani, hogy mi okozza Kaden elviselhetetlen fájdalmait. A helyes diagnózis után rögtön meg is kezdték a kisfiú szteroidos kezelését, ám a kór már annyira legyengítette és tönkretette a szervezetét, hogy

már a jó gyógyszerek sem használtak, Kaden belehalt a betegségbe.

A kisfiú édesanyja a 25 éves Caitlin Tattersall és a 29 éves apa, Lee Hadfield most arra várnak, hogy a fiuk halála után egy hónappal kiderüljön, hogy pontosan mi okozta a tragédiát. Mindeközben a Blackpool-i kórházban, ahol többszörösen is félrediagnosztizálták Kadent, belső vizsgálat indult, hogy kiderítsék, miért nem voltak képesek az orvosok közel 20 alkalom után sem kideríteni, hogy mi okozza az 5 éves kisfiú elviselhetetlen fájdalmait.

Kadent több mint 2 éven keresztül járt a kórházba, de rendre csak hazaküldték.
Kadent több mint 2 éven keresztül járt a kórházba, de rendre csak hazaküldték.

Miután az Alder Hey kórházban kiderült, hogy Kaden idült ízületi gyulladásban szenved, az orvosok rögtön megkezdték a kezelését, ám a kisfiú már annyira le volt gyengülve, hogy a szervezete már a jó gyógyszerekre sem reagált pozitívan. Az orvosok több mint 13 órán keresztül küzdöttek az életéért, ám a kisfiú végül feladta a harcot.

Metro

Ajánlott videó

Olvasói sztorik