Nagyvilág

Több mint 30 embert ölt meg egy 17 éves drogbandavezér

A kolumbiai Cali város rendőrsége letartóztatott egy 17 éves kamaszt, aki a hatóságok közlése szerint több mint harminc gyilkosságot követett el a dél-amerikai városban. Az esetről szóló beszámolók szerint a csak „Frijolito” néven azonosított kamaszt egy nagyjából négy hónapig tartó hajtóvadászat után tudta csak elfogni egy elit rendőrökből álló osztag.

A kamasz a rendőrség közlése szerint 12 éves volt, amikor elkövette első emberölését, majd egy kábítószer-csempészettel és bérgyilkosságokkal foglalkozó banda vezetője lett Cali városában. A „Los del Ave” nevű banda főnökeként kegyetlenségéről vált hírhedtté.

A város rendőrfőkapitánya „nagyon veszélyes bűnözőként” hivatkozott rá az elfogása kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Cali város rendőrsége a Twitter-oldalán tett közzé fényképek letartóztatásáról.


A beszámolók szerint a kamasz legutolsó „munkája” egy kettős gyilkosság volt, amit a város egyik bevásárló-központjában hajtott végre.

Frijolitót egyelőre fiatalkorúak börtönébe szállították, de amint 18 éves lesz, át fogják szállítani egy rendes börtönbe – közölte a helyi rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik