Nagyvilág

Felrobbantottak egy rendőrőrs elé parkolt „gyanús autót”, de kínos hibát követtek el

Kínos helyzetbe kerültek az angliai Workington rendőrei, akiknek meg kellett magyarázniuk egy idős férfinak, mégis miért robbantották fel „gyanúsnak” ítélt autóját, amit korábban saját kollégáik parkoltak le a helyi rendőrkapitányság épülete elé.

A brit hadsereg bombaszakértői csütörtök reggel robbantották fel a rendőrség épülete előtt álló Vauxhall Corsát, miután az éjszakai ügyeletesnek feltűnt a jármű, és „gyanús” tárgyakat láttak benne – jelentette a brit sajtó. A robbantás előtt kiürítették az egész rendőrkapitányságot, száz méter sugarú körben kordonokkal zárták le a területet és még egy, a városon keresztülhaladó országutat is lezártak a forgalom elől.

A rendőrség közlése szerint a közbiztonság érdekében hajtották végre gyorsan az autó felrobbantását, ami után megállapították, hogy nem találtak benne semmit, ami „aggodalomra adhatott volna okot.” Az csak a robbantás után derült ki, hogy egy kis utánajárással az egész hajcihőt meg lehetett volna előzni.

A rendőrség „belső kommunikációs hibákkal” magyarázta, hogy nem tudták, a Corsát saját kollégáik parkolták le a rendőrség elé. Mint kiderült, a jármű 70 éves tulajdonosa egy helyi színház előtt szívrohamot kapott, és az autót segítségképpen vitték a rendőrök a kapitányság parkolójába. Ahol feltehetően nagyobb biztonságban kellett volna lennie, mint bárhol máshol.

A workingtoni rendőrség közölte, hogy már beszéltek az autó tulajdonosával, elmagyarázták neki a helyzetet és elnézést kértek tőle a jármű felrobbantása miatt. Valamint felajánlották, hogy megtérítik az autóban keletkezett kárt. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik