Nagyvilág

Trumpot az EU ellenségének mondta a Brexit-biztos

Guy Verhofstadt (Guy Verhofstadt)
Guy Verhofstadt (Guy Verhofstadt)

Kemény kijelentést tett Guy Verhofstadt, az Európai Unió Brexit-tárgyalásokért felelős biztosa hétfőn Londonban. Az Independent szerint arról beszélt, hogy az EU-t három irányból támadják hárman: az iszlamista terroristák, az oroszok és a mostani amerikai vezetés.

Épp most jöttem vissza az USA-ból és az a véleményem, hogy van egy harmadik front is, ami aláaknázza az EU-t… és ez Donald Trump.

A liberális belga politikus azt mondta, a nacionalizmus nem irányíthatja Európát, az katasztrófához vezet. Hozzátette, húszmillió ember halt meg az európai nacionalizmusok miatt – ezzel vélhetően az ennél amúgy több áldozatot szedő második világháborúra utalt. Így folytatta:

Nincs egy olyan család a kontinensen, és egész biztosan Nagy-Britanniában sem, amiből ne hiányozna nagyapa, nagymama, aki ne esett volna ezen hülyeségek áldozatául, ezeknek az atrocitásoknak a 19. század végén és a 20. század nagy részében.

Verhofstadt szerint hülyeség egy ilyen stabilitást szavatoló szervezetet kockára tenni, amikor tudjuk, mit okozott a múltban, ha a tűzzel játszottunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik