Nagyvilág

Napi alternatív tény: a muszlimok kitiltása igazából Obama ötlete volt

Kellyanne Conway, Trump kampánymenedzsere szerint a muszlimok kitiltása igazából Obama agyszüleménye. Ő volt az, aki amikor Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője azt mondta, Trump beiktatásán voltak a legtöbben a történelemben, azt mondta: Spicer alternatív tényeket közölt.

Ha valakinek oka van arra, hogy itt legyen, akkor itt lesz

– mondta.

Hozzátette, ez az egész azért jött létre, hogy megvédjék a határaikat és az országot a terrorizmustól.

Conway azt mondja,

Obama és a kongresszus választotta ki azt a hét országot,

amelyekből korlátoznák a beutazást.

Az elnökök ezt csinálják, amikor meg akarják védeni az országukat

– jegyezte meg.

Conway egyébként arra gondolt, hogy Obama 2011-ben hat hónapig szüneteltette az iraki menedékjogi kérelmek elfogadását, miután kiderült, hogy két iraki terrorista menekültnek álcázva élt Kentucky-ban. Viszont Obama rendelete egy bizonyos esemény hatására jött létre, nem vallási alapú volt, és nem derült égből villámcsapásként érkezett.

Vasárnap egy New York állambeli bíróság úgy döntött, az elnöki rendelet ellenére átmeneti időre az Egyesült Államokban maradhatnak az érvényes vízummal odaérkezett muzulmánok. Donald Trump pénteken elnöki rendelettel, azonnali hatállyal, meghatározatlan időre felfüggesztette szíriai menekültek befogadását, és 120 napra felfüggesztette hat másik muszlim országból érkező menekültek beutazását az Egyesült Államokba.

(TMZ, Mirror)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik