Nagyvilág

Húsz kiló kokaint fogott egy halász: életfogytiglanit kaphat

Nagyon rossz döntést hozott Thomas Breeding, 32 éves floridai halász, miután 2016 januárjában egy különös csomagot fogott ki a tengerből. A jókora vízhatlan pakkban húsz kilónyi kokain volt. Hatalmas volt a kísértés: az anyag kilója 20 – 30 ezer dollárt (6 – 9 millió forint) ér, ha nagy tételben adja el, még többet, ha kisebb adagokban. A teljes zsákmány a legóvatosabb becslés szerint is 400 ezer dollárral (116 millió forint) kecsegtette.

Breeding nem tudott ellenállni a csábításnak. Beavatta öt haverját, akikkel terjeszteni kezdték drogot. Nem telt el fél év, a rendőrség mind a hat férfit elfogta tavaly júniusban. Nem tudni pontosan, hogy a nyomozók hogyan jutottak el hozzájuk, de az biztos, hogy egyikük sem volt tapasztalt a drogkereskedelemben.

Az ügyben jelenleg zajló büntetőperben mind a hat vádlott elismerte bűnösségét. Ítélethirdetés február 16-án várható, Breeding akár életfogytiglanit is kaphat. A börtönből egy floridai lapnak írt levelében az áll, hogy amikor kifogta a csomagot, azt hitte, hogy ez az ő nagy lehetősége egy jobb életre, ehelyett könnyen lehet, hogy a hátralévő napjait rács mögött kell töltenie. Azt írta szeretne mindenkit figyelmeztetni, hogy nagyon könnyű rossz döntéseket hozni, amikért később hatalmas árat kell fizetni.

(Panama City News Herald)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik