Nagyvilág

Az Agymenők Amyje és Clinton külügyminisztere is muszlimmá válna

A muszlimok regisztrációjától tartó amerikai ismertemberek sorakoztak fel az ügy mellé: hiába nem muszlimok, ha kell, ők is regisztráltatják magukat.

Donald Trump sok intézkedése már felháborított több jóérzésű embert, így a mexikó fal építése, a görcsös klímaváltozás-tagadás vagy épp az olajvezeték építése indián földön keresztül. A muszlimok regisztrációja azonban sokak szerint ezeket is alulmúlta, ezért változatos formában, de tiltakozni kezdtek.

Többen azt találták ki, hogy ugyan nem követik az iszlámot, de felvetetik magukat a névsorba.

A Clinton-kormány híressé vált külügyminisztere, Madeleine Albright is elmondta, zsidó szülei már katolikusnak nevelték, aztán anglikán lett, de most hajlandó muszlimként regisztráltatni magát. Lehet, hogy Albright eltúlozza a dolgot, ugyanis egyelőre az tűnik valószínűleg, hogy sok közel-keleti államból meg is tilthatja Trump a beutazást, de az amerikai muszlimok regisztere nem biztos, hogy valaha elkészül. Mindenesetre csütörtökön várható egy elnöki rendelet.

WASHINGTON, USA - NOVEMBER 30: Former U.S. Secretary of State Madeleine Albright speaks during a discussion on "A New Approach for the Middle East" held by the Atlantic Council in Washington, USA on November 30, 2016. Samuel Corum / Anadolu Agency
Fotó: Samuel Corum / Anadolu Agency

Mayim Bialik zsidó színésznő, akit a legtöbben az Agymenők (The Big Bang Theory) Amyjeként ismerhetnek, szintén közölte, muszlimizálódik, ha bevezetik az intézkedést. A nagy Trump-kritikus hírében álló Bialik a Twitterén hozzátette:

Ha regisztrálunk embereket, akiket veszélyesnek gondolsz, regisztráld a fehér férfiakat is, mivel a legtöbb sorozatgyilkos és tömeges lövöldöző fehér férfi.

(BBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik