Nagyvilág

Abdeslam meg akart halni, de nem robbant fel az öve

A francia RTL információi szerint egyik családtagjától kért segítséget menekülés közben Salah Abdeslam, a 2015. november 13-i párizsi terrortámadás kitervelője.

Az elkeseredett és kétségbeesett merénylő március 15-én hívta fel unokatestvérét, Abid Aberkant, és könyörgött neki, hogy rejtse el.

Rokona autóval ment érte, és egyik bűntársával együtt anyja egyik brüsszeli pincéjébe vitte őket. Három nappal később, március 18-án 127 nap bujkálás után itt kapták el Abdeslamot.

Unokatestvére elmondása szerint Abdeslam meg akart halni a merénylet éjszakáján, a Stade de France stadionnál, de a testéhez rögzített pokolgépet nem tudta működésbe hozni.

A vérengzés kitervelője büszkén beszélt testvéréről, Brahimról, aki egy párizsi kávézóban robbantotta fel magát.

Segítségére siető családtagjától ételt, tiszta ruhát és egy fegyvert kért, amivel szembeszállhat a rendőrséggel letartóztatása esetén.

A puskát már nem volt idejük beszerezni, mert március 17-án lecsaptak rájuk.

Abdeslamot Európa egyik legszigorúbb börtönében, 24 órás felügyelet mellett tartják fogva, ahol főként alszik és olvas. Ügyvédei lemondtak róla, mert elfogása óta egy szót sem volt hajlandó kinyögni, pedig testvére is győzködte. A terrorista egy ismeretlen személlyel levelezik a rácsok mögül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik