Nagyvilág

Olasz lavina: újabb holttesteket találtak a romok alatt

További holttesteket emeltek ki a mentőcsapatok szerdán az egy héttel korábban lavina által betemetett közép-olaszországi Rigopiano szálloda romjai alól, és ezzel 21-re emelkedett a katasztrófa halálos áldozatainak száma, további nyolc embert pedig még mindig keresnek.

Szerdára virradóra két nő és egy férfi tetemére bukkantak, és kedden is több holttestet emeltek a felszínre. Bár egyre fogy a remény, hogy túlélőket találhatnak, a mentőcsapatok nem adják fel a keresést.

Kedden sor került a lavinaszerencsétlenség első áldozatainak temetésére. Farindolában szakadó esőben hantolták el a hotel egyik pincérét. Szinte az egész település ott volt a templomban, hogy végső búcsút vegyen a 42 éves férfitől.

Az életüket vesztett áldozatokkal együtt szívünk egy darabja örökre ott marad összetörve a szálló romjai alatt, mondta Ilario Lacchetta, Farindola polgármestere.

Olaszország szerdán az előző napi mentőhelikopter-szerencsétlenség hat halálos áldozatát is gyászolta. A mentőhelikopter egy balesetet szenvedett síelőt szállított a közép-olaszországi Abruzzo régió székvárosának, L’Aquilának a kórházába, amikor lezuhant. A helikopteren utazott a rigopianói mentési akció két résztvevője is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik