Nagyvilág

Az interneten gyűjtenek pénzt az olasz buszbaleset hős tornatanárának

Bejárta a világot annak a tornatanárnak a története, aki több tanulót kimentett a lángoló roncsból, de a saját gyerekei életét már nem tudta megmenteni. Róla ír a brit BBC News is, ami Timaffy Judith milánói magyar főkonzul tájékoztatója alapján veszi sorra Vigh György történetét.

A GoFundMe adománygyűjtő oldalon gyűjtés indult Vígh György számára. A kezdeményezést egy brit férfi, Charlie Joseph indította, aki egyébként mentősként dolgozott egykor, és három gyermek édesapja.

Azt írja, tudja, mekkora bátorság kellett ahhoz, amit a magyar tornatanár tett, és reméli, sikerül összegyűjteni annyi pénzt, amennyit szeretnének, hogy azt aztán eljuttathassák a magyar nagykövetségen át Vígh György részére.

A tanárok sokszor az élet hétköznapi hősei, ez a tanár pedig megérdemli, hogy támogassák akkor, mikor igazán szüksége van rá.

A gyűjtés azért indult, hogy a tornatanárnak ne okozzon pénzügyi gondokat a gyermekei eltemetése, illetve segítséget kapjon a felépüléshez is.

Az akció egy napja indult, eddig 395 font (142 ezer forint) gyűlt össze, a kitűzött cél 30 ezer font.

Péntek éjjel egy franciaországi síelésről hazafelé tartó diákokat szállító busz ütközött egy felüljáró pilonjának Észak-Olaszországban. A busz azonnal kigyulladt, többen bennégtek, végül 16 ember halt meg. A balesetről szóló cikkeinket itt olvashatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik