Nagyvilág

Súlyos vonatbaleset Indiában – 23 halott

Legkevesebb 23 ember meghalt és mintegy százan megsérültek szombaton, mert kisiklott egy vonat több kocsija India dél-keleti részén.

A Dzsagdalpur-Bhubaneszvar expressz 21 kocsijából nyolc ugrott le a sínről, és a mozdony is kisiklott Kuneru közelében, Ándhra Prades államban. A vasúttársaság egyelőre nem közölte, hogy mi okozta a balesetet.

Kuneru, 2017. január 22. Videofelvételrõl készült kép a mentõegységek tagjairól a Dzsagdalpur-Bhubaneszvar expresszvonat kisiklott szerelvénynél a délkelet-indiai Andhra Prades állambeli Kuneru közelében 2017. január 22-én. Az éjfél körül történt balesetben legkevesebb huszonhárman életüket vesztették és mintegy százan megsérültek. (MTI/AP/KK Production)
(MTI/AP/KK Production)

Az indiai vasúthálózat az egyik legnagyobb a világon, s számos biztonsági hiányossága ellenére a vonat a legnépszerűbb tömegközlekedési eszköz a szubkontinensnyi dél-ázsiai országban. Egy 2012-ben készült kormányzati jelentés szerint évente 15 ezer ember hal meg Indiában vonatbalesetben. Narendra Modi miniszterelnök korábban azt ígérte: kormánya öt év alatt 137 milliárd dollárból fogja korszerűsíteni az ország vasúthálózatát.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik