Nagyvilág

Trump első elnöki napján eltűnnek a migránsok

És egyéb intézkedések, amit Donald Trump még elnökjelöltként az első elnöki napjára ígért a választóinak.

Igazán mozgalmas lesz Donald Trump első napja a Fehér Házban. A republikánus politikus még az elnökválasztási küzdelmek alatt egymás után tette az ígéreteket a választóknak arról, milyen sok mindent fog végrehajtani már az első elnöki napján, szinte minden téren gyors és hatékony változásokat helyezve kilátásba.

A bevándorlás, a terrorizmus elleni küzdelem, a gazdaság rendbehozatala és a korrupció megszüntetése mind szerepel a listán.

Viszlát, migránsok! Szervusz, fal!

Az első nap elkezdünk dolgozni egy áthatolhatatlan, létező, magas, erőteljes gyönyörű déli határfal építését

mondta szeptemberben, egy arizonai kampánygyűlésen. A mexikói határra tervezett határfal legfőbb választási ígérete volt, már kampánya első napjától kezdve szerepelt programjában. Csakúgy, mint az illegális bevándorlók kiebrudalása az országból. A bűncselekményeket elkövető migránsok kiutasítását pedig már az első napra ígérte.

Az első nap, az első hivatalban töltött órámban, azok az emberek eltűnnek. Olyan gyorsan fogják elhagyni az országot, beleszédültök

Viszlát, fegyvermentes zónák

Trump a kampány alatt a tömegmészárlására készülő őrültek „csalijának” nevezte a fegyvermentes zónákat. Mert azokban a gyilkosok tudják, nem számíthatnak ellenállásra, mert nem lehet senkinél sem fegyver.

Megszüntetem a fegyvermentes zónákat az iskolákban és a katonai támaszpontokon. Az első nap alá lesz írva. Oké? Az első nap. Nincs több fegyvermentes zóna.

Viszlát, Obamacare

A Barack Obama elnökségének legfontosabb eredménye volt az Obamacare néven ismerté vált egészségbiztosítási reform, amit a republikánus politikusok és a mélykonzervatív emberek szívből gyűlölnek. A több tízmillió embert egészségügyi biztosításhoz juttató reform visszavonása is egyike volt fő kampányígéreteinek. Szintén az első napra ígérte. (Erről azóta már döntött is, erről bővebben itt írtunk.)

Azért a kampányoldalán található szöveg nagyon finoman fogalmaz. Nem azonnali visszavonást ígér. Csak annyit, hogy Trump már az első nap

kérni fogja a kongresszustól, hogy vonják vissza teljesen.

Viszlát, kereskedelmi szerződések, szervusztok, új amerikai munkahelyek

Trump leginkább annak köszönheti győzelmét, hogy a munkahelyeket ígért olyan helyeken, mint Michigan, Wisconsin, Ohio vagy Pennsylvania. És ígérete szerint már az első nap neki is lát ennek a feladatnak. Kezdve azzal, hogy kilép a csendes-óceáni szabad-kereskedelmi megállapodásból (TPP), nekilát az Észak-amerikai Szabadkereskedelmi egyezmény újratárgyalásának, Kínát hivatalosan is árfolyam-manipulátornak fogja kinevezni és büntetővámokat fog kivetni az amerikai munkahelyeket külföldre helyező vállalatokra.

És megszünteti az amerikai energiaszektort szorító jogi korlátozásokat, „több millió jól fizető állást” teremtve ezzel.

Viszlát, korrupció

Trump már az első nap „le fogja csapolni a washingtoni mocsarat”, azaz megszünteti az amerikai fővárost elnyelő korrupciót.

Helló, újra nagy Amerika

És persze, hivatalba lépésének első napján „újra naggyá teszi Amerikát”.

Csak ennyi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik