Nagyvilág

Egy veronai szállodában várakoznak a buszbaleset túlélői

Elképesztő összefogás segíti őket. Kiderült: a sofőrök nem sokkal a baleset előtt váltották egymást.

Verona külvárosában, egy szállodában helyezték el a szombat éjjeli buszbaleset túlélőit – számolt be az M1 a helyszínről. A hotel ingyen biztosít számukra szállást.

Az állami tévé tudósítója elmondta: a diákok csoportokban vannak, senki nem marad egyedül. Elkeseredettek, sokat sírnak és egymást vigasztalják.

Több gyermek szülei reggel óta a helyszínen vannak. Azt mondták, elképesztő összefogással segítik a gyerekeket, ügyintézéstől a ruhaneműkig. A konzulátus mellett a veronai magyarok és a helyiek is segítenek számukra, de a hatalmas lelki nyomás és az információhiány miatt nagyon várják a pszichológusi és hatósági segítséget. Ahogy arról korábban beszámoltunk, szombat reggel elindult a helyszínre a Szinyei gimnázium iskolapszichológusa.

A hatóságok a diákokat egyenként hallgatják ki, a szállodában vagy a rendőrségen. Valószínűleg a szombat éjszakát is ott kell tölteniük. Sokuknak nincs cipője, ruháikat is elvesztették a lángoló buszban.

A gyermekektől származó értesülések szerint a baleset előtt a sofőrök váltották egymást, tehát nem fáradt sofőr vezetett. (MTI)

A tragédiával kapcsolatos friss fejleményeket ide kattintva olvashatják.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik