Nagyvilág

Letartóztattak egy 17 éves lányt, mert megerőszakolt egy férfit

Akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat az amerikai kamaszlány, aki késsel kényszerített szexre a nála két évvel idősebb fiatalt.

Akár élete végéig is börtönbe kerülhet egy 17 éves michigani lány, aki az ellene felhozott vádak szerint egy késsel fenyegetve szexre kényszerített egy 19 éves férfit – jelentette az MLive. A beszámoló szerint a Saginaw Township városában élő Lestina Marie Smith orális szexre kényszerítette áldozatát, majd arra, hogy közösüljön vele.

A kamaszlánynak kedden kellett megjelennie egy bíróság előtt a január 11-én történt ügy miatt, ahol ismertették az ellene felhozott vádakat, amik alapján akár életfogytig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik. Smith-t előzetes letartóztatásba helyezték, és a döntés szerint még óvadék ellenében sem várhatja szabadlábon tárgyalását.

Lestina Marie Smith Fotó: Saginaw County Sheriff's Office
Lestina Marie Smith Fotó: Saginaw County Sheriff’s Office

Az áldozat nevét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra az ügy szexuális jellege miatt, csak annyit tudni róla, hogy 19 éves, és szintén Saginaw-ban él. A támadásról semmilyen részletet nem közöltek.

lestina-marie-smith-2
Lestina Marie Smith Fotó:Facebook via EliteDaily

Az esettel kapcsolatban az MLive megjegyezte, nem sokszor szokott előfordulni, hogy a nők által megerőszakolt férfiak feljelentést tesznek. Egy szexuális támadások áldozatainak segítő szervezet munkatársa a lapnak elmondta: a társadalmilag elfogadott vélekedés szerint a férfiakat nem lehet megerőszakolni, mert ők „elég erősek, hogy megvédjék magukat”.

Emiatt az áldozatok nem is nagyon szokták jelenteni az ellenük elkövetett szexuális támadásokat. Tracy Kaul a lapnak elmondta: abból a szempontból „még meglepőbb”, hogy az áldozat feljelentést tett, hogy „az elkövető fiatalabb volt nála, és nő”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik