Nagyvilág

A gyerekek méregdrága magániskolájára költötték a drogpénzt a dílerkedő szülők

A Manchesterben élő pakisztáni házaspár azért a drága autókra és luxusutazásokra sem sajnálta a pénzt.

Százezer fontot, azaz majdnem 36 millió forintot költött három gyermeke magániskolai képzésére egy Manchesterben élő pakisztáni házaspár, kábítószer-kereskedelemből finanszírozva a gyerekek minőségi oktatását – írta a Metro. A brit lap cikke szerint 2008 és 2014 között a házaspár majdnem félmillió fontot helyezett el különböző bankszámlákon, miközben munkanélküliként voltak bejelentve.

A rendőrség 2014 júniusában ütött rajta a 46 éves Salina Sharif, és a 45 éves Shiraz Amjad Sharif manchesteri otthonán, ahol 30 ezer font értékű, 90 százalékos tisztaságú MDMA-t találtak. A férj tavaly májusban visszamenekült Pakisztánba, Nagy-Britanniában hagyva feleségét, aki így egyedül nézett szembe a következményekkel.

Mindkettőjüket pénzmosás miatt ítélték el, de végül csak Salina került börtönbe. A nőt két és fél évig tartó börtönbüntetésre ítélték, míg férjét, akit kábítószer eladási szándékú birtoklása miatt is elítéltek, 4,5 évig tartó börtönbüntetésre ítélték távollétében.

Az ügyben nyomozó rendőrtiszt elmondása szerint megdöbbentő volt, hogy a házaspár mennyire mutogatta nagy vagyonát, és milyen nagylábon éltek, azt gondolva, hogy nem fognak lebukni. A Metro cikke szerint egyebek mellett 42 ezer fontot költöttek egy floridai családi nyaralása, több mint 30 ezer fontot Armani és Gucci ruhákra és 60 ezer fontot egy Range Roverre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik