Nagyvilág

Olaszországi lavina: a Külügyminisztérium nem tud magyar áldozatokról

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) nem tud arról, hogy lenne magyar áldozata a szerdai közép-olaszországi földrengéseknek és lavinának – közölte a tárca az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Olaszország középső részét – Lazio, Marche és Abruzzo régiók határán – szerda délelőtt rázta meg három közepes erejű földrengés. Ezt követően Pescara közelében lavina zúdult egy kis szállodára. A hírek szerint akár 35 ember is a hótömeg alatt rekedhetett, és eddig három halálos áldozatot találtak.

A KKM konzuli szolgálatának szerdai tájékoztatásában azt írták:

az ország északi területei utazási szempontból továbbra is biztonságosnak tekinthetőek. Rómában rövid időre leállították a metrót, de nem sokkal később ismét zavartalanul lehetett közlekedni. Rómában és Rietiben kiürítették az iskolákat, felfüggesztették a forgalmat az érintett területen áthaladó A24-es autópályán, valamint leállították a vasúti forgalmat is.

A konzuli szolgálat közölte:

egyelőre nem érkeztek hírek komolyabb károkról, áldozatokról, ugyanakkor a kárfelmérést nehezíti a rendkívüli mennyiségű hó, amely az elmúlt hetekben esett a térségben, ahogyan a rendkívüli időjárás miatti áramkimaradások is nehézséget jelentenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik