Nagyvilág

Rendőrség a halott nőnek: fellebbezhet halála oka ellen

Harminc napot adtak neki, hogy jelezze, szerinte nem úgy vesztette életét, ahogy azt a rendőrök megállapították.

Kisebb sokk érte egy 84 évesen elhunyt izraeli nő rokonait, amikor felnyitották a hat héttel halála után neki címzett rendőrségi levelet. Abban ugyanis közölték az idős – és már másfél hónapja halott – nővel, hogy lezárták a nyomozást büntetőügyében, és azt, hogy fellebbezzen a döntés ellen – írta a Times of Israel.

Rachel Parquet családja eleinte nem nagyon értette, miről is lehet szó, de aztán végül megfejtették a rejtélyt. Kiderült, a rendőrség arról értesítette az otthonában, természetes okokból meghalt nőt, hogy lezárták a halál kapcsán indított nyomozást, és megállapították, hogy nem bűncselekmény áldozata lett. És harminc napot adtak neki, hogy fellebbezést nyújtson be a döntés ellen.

A rendőrség azért kezdett vizsgálódni a Holon városában található házában elhunyt nő halála ügyében, mert erre törvény kötelezi a hatóságokat. Kötelesek kivizsgálni minden olyan halálesetet, ami kórházon kívül történt, hogy biztosan tudni lehessen, nem idegenkezűség áldozata lett.

A helyi rendőrség bocsánatot kért az elhunyt családjától a levél miatt, amit vizsgálatuk szerint emberi hiba miatt címeztek a halott nőnek. Egyben ígérték, átfogó vizsgálatot indítanak az esettel kapcsolatban, hogy „levonják a megfelelő következményeket”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik