Nagyvilág

Már a Bruce Springsteen tribute zenekar sem akar fellépni Trump beiktatásán

Nemrég írtunk arról, hogy lassan már csak Donald Trump és családja vesz részt az elnök beiktatásán. Vasárnap estig az amerikai képviselőház 19 demokrata párti politikusa jelezte, hogy nem hajlandó részt venni Donald Trump megválasztott elnök pénteki beiktatási ünnepségén a Capitolium előtt. Nem csak politikusok, hírességek se akarnak megjelenni az új amerikai elnök első napján.

A húzónevek nem tűnnek túl erősnek, Jon Voight színész, Toby Keith countryénekes és a 3 Doors Down nevű rockzenekar lesznek a legnagyobb fellépők. Csak néhány név az utolsó beiktatásról: Beyoncé, Aretha Franklin, Stevie Wonder.

Olyan is volt, aki visszalépett, például Jennifer Holliday, de a Moby például egyszerűen körberöhögte Trumpékat.

Bruce Springsteen régóta jó barátja Barack Obamának, nemrég átvehette tőle a Szabadság Érdemrendet. Itt egyébként beszédében a leköszönő amerikai elnök azt mondta:

Én vagyok az elnök, de te vagy a főnök.

Szóval az teljesen egyértelmű volt, hogy Bruce nem megy el a beiktatásra, kifejezetten utálja Trumpot, ahol lehet osztja őt. Egy darabig viszont úgy tűnt, a B Street Band, ami egy Bruce Springsteen tribute zenekar ott lesz az ünnepségen. A Rolling Stone magazin viszont már azt írja, a zenekar tagjai is lemondták a szereplést, amit ezzel indokoltak: Egyetlen embernek fogadtak hűséget, és az Bruce, és az iránta érzett tisztelet és hála miatt döntöttek úgy, hogy nem lépnek fel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik