Nagyvilág

18 autót tört össze egy kamion az autópályán – videók

A cementszállító egy baleset miatt feltorlódott kocsisorba csapódott bele egy kínai autópályán, hat embert ölve meg. Több jármű kiégett.

Legalább hat ember meghalt, és 16-an megsérültek egy kínai autópályán, miután egy túlterhelt cementszállító kamion nekicsapódott egy korábbi baleset miatt feltorlódott kocsisorba – jelentette a kínai sajtó. A teherautó 18 autót tört össze, amik közül legalább hét kigyulladt. Öt férfi és egy nő két lángra kapott járműben vesztette életét. A sérültek közül öt embert kellett kórházba szállítani, de mindannyian stabil állapotban vannak.

A baleset előtt két autó ütközött össze a Guangdong városból Henan tartományba vezető autópályán, több kilométeres dugót okozva. A cementszállító a dugóban álló autók közé csapódott bele, miután nem tudott időben megállni.

A helyi rendőrség közlése szerint a teherautónak rosszak voltak a fékei, és emellett veszélyesen túl volt terhelve: a legálisan szállítható mennyiség majdnem kétszeresét, 60 tonna cementet szállított. A sofőrt  a rendőrség őrizetbe vette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik