Nagyvilág

300 ezer érmével fizette be az adóját – órákig számolták

Egy amerikai üzletember, a virginiai Cedar Buffban élő bizonyos Nick Stafford azon húzta fel magát, hogy a közlekedési hatóság (DMV) nem volt hajlandó neki kiadni egy telefonszámot, amelyen megtudakolhatta volna, hogyan regisztrálhat három járművet és fizetheti be az azokra kivetett forgalmi adót.

Stafford öt talicskányi érmével, összesen 300 ezer pennyvel jelent meg a hivatalban és 3000 dollárt, körülbelül 850 ezer forintot akart így befizetni. Csakhogy az automata érmeszámlálók nem bírtak ekkora mennyiséggel, így a hatóság dolgozóinak kézzel, több mint 7 órán keresztül kellett leszámolniuk az összeget, csütörtök reggelig – írja a BBC.

A férfi azt mondta, azért folyamodott ehhez a radikális lépéshez, mert így akart rávilágítani arra, hogy a kormányzat nem foglalkozik kellőképpen az állampolgári igénylésekkel. Ennek érdekében egyébként pert is indított a helyi bíróságon, hogy megbüntessék a DMV illetékeseit. A keresetet ugyan nem nyerte meg, de a kért telefonszámot kiadták neki.

Egyébként mire eljutott ideáig az ügy, a közlekedési hatóság már elárulta neki, hogyan fizetheti be az adót. Nyilván így történt, máskülönben nem tudott volna beállítani hozzájuk öt talicskányi érmével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik