Nagyvilág

A sínek közé lökött egy kerekesszékest, majd kővel kezdte ütni a fejét

Teljesen érthetetlen támadást rögzített egy lengyel vasútállomás biztonsági kamerája.

Emberölési kísérlet vádjával tartóztattak le egy 33 éves férfit Lengyelországban, miután egy vasútállomáson a sínek közé lökött egy kerekesszékes 72 éves nőt, majd a sínek között egy kővel kezdte el ütni – jelentette a helyi sajtó. Az áldozatot az állomáson lévő utasok mentették meg.

A lengyel sajtóban megjelent beszámolók szerint a nő gyógykezelésre tartott Czestochowa városából, amikor a vonaton összeismerkedett későbbi támadójával, aki felajánlotta neki segítségét. Együtt szálltak le a vonatról Leszno város vasútállomásán, ahol a nőnek át kellett szállnia egy másik vonatra. Itt történt a váratlan támadás, amit a biztonsági kamerák is rögzítettek.

A férfi a támadás előtt semmi jelét nem adta annak, hogy mire készülhet. A lengyel sajtóban megjelent hírek szerint előtte teljesen barátságosan viselkedett a nővel, és az agresszió legkisebb jelét sem mutatta.

A támadót a helyszínen elfogták és letartóztatták. A helyi hatóságok közlése szerint a férfi sem tudta megmagyarázni, hogy miért támadt rá az idős mozgássérült nőre. Az áldozatot bordatörésekkel és fejsérülésekkel szállították kórházba. Sérülései nem voltak életveszélyesek.

A támadó a helyi sajtóban megjelent hírek szerint akár életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphat. Ugyanakkor kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy mentálisan beszámíthatónak számít-e, és elrendelték pszichiátriai vizsgálatát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik