Nagyvilág

15 év házasság után derült ki a szörnyű igazság a férjről

A 67 éves férfi élete végéig börtönben lesz.

Michelle Baxter 2000 októberében ismerkedett meg Peter Yatesszel. A nő, miután előző házassága tönkrement, Darwen városába költözött, és ott találkozott a férfival, akivel elég gyorsan egymásba szerettek, és három hónappal azután, hogy összejöttek, házasságot kötöttek.

Tizenöt évnek kellett eltelnie, hogy Michelle rájöjjön: egy pedofil erőszaktevővel él együtt.

Peter Yates. Forrás: Lancashire-i rendőrség
Peter Yates. Forrás: Lancashire-i rendőrség

A férfi kapcsolatuk elején elmondta neki, hogy korábbi feleségének családja még a 90-es években pedofíliával vádolta meg őt, de csak azért találták ki róla ezt a mesét, mert közös házukra fájt a foguk.

Michelle az évek során kedves, mindenkit lenyűgöző embernek ismerte meg Yatest, ezért fel sem merült benne, hogy a vádak esetleg igazak lehetnek. Házasságukban akadtak ugyan hullámvölgyek, de a nő mindig igyekezett helyrehozni a kapcsolatot.

Aztán 2014 végén rendőrök jelentek meg náluk.

Az asszony még akkor is elhitte a férjének, hogy csak a korábbi pedofilvádak miatt akarnak vele beszélni a hatóság emberei. 2015 nyarán ismét rendőrök érkeztek, és ekkor már le is tartóztatták Peter Yatest.

Azóta a férfit elítélték, 36 nemi erkölcs elleni bűncselekmény, köztük 7 erőszakos közösülés és 22 szemérem elleni erőszak miatt.

A 67 éves Peter Yates 25 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Fiát, a 44 éves Shaunt korábban 8 év szabadságvesztésre ítélték nemi erőszak miatt.

Nem hiszem, hogy valaha is szeretett engem”

– nyilatkozta Michelle a Mirrornak, és hozzátette:

De nem is bánom; nem akarnám, hogy egy pedofil szeressen.”

A nő úgy érzi, nem szeretne többé párkapcsolatban élni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik