Nagyvilág

Obama szerint Donald Trump megnyerő ember

De azért figyelmeztette arra, hogy sokkal komolyabban fogják venni a szavait, ha már ő lesz az elnök.

Donald Trump a világ legnagyobb szervezetéért fog felelni rövidesen, amit nem lehet úgy vezetni, mint egy családi vállalkozást – mondta Barack Obama az ABC-nek adott interjúban vasárnap. Arra a kérdésre, hogy milyen benyomást tett rá a leendő elnök, Obama azt mondta: azt gondolja róla, hogy megnyerő, és társasági ember. Nem válaszolta meg egyértelműen, hogy kedveli-e Trumpot, csak annyit mondott:

Élveztem a beszélgetéseinket. Ő olyan ember, aki nem szenved önbizalomhiányban, ez talán előfeltétele is az elnökségnek, de legalábbis eléggé őrültnek kell lenni ahhoz, hogy valaki el merje vállalni a feladatot.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy szerinte Trump nem fordított sok időt arra, hogy beleássa magát a különböző politikai területek részleteibe. De szerinte ez egyszerre jelentheti Trump erősségét és gyengeségét is.

Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy ő és én egymás ellentétei vagyunk több szempontból is

– jelentette ki a leköszönő elnök. Megkérdezték arról is, hogy mit gondol Trump Twitter-bejegyzéseiről.

Világosan látszik, hogy bevált neki, és közvetlen kapcsolatot jelent sok emberhez, akik rá szavaztak

– fejtette ki Obama. Elmondta: felhívta Trump figyelmét arra, hogy ha már az Egyesült Államok elnöke lesz, a többi ország, a pénzügyi piacok és a világon minden ember nagyon komolyan fogja venni a szavait, jobban, mielőtt beiktatták volna a hatalomba. (The Guardian)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik