Nagyvilág

Fogyatékossága, nem fehérsége miatt kínozták meg a férfit Chicagóban

Nagyon aljas módon kínoztak meg egy fehér fogyatékos férfit az amerikai nagyvárosban, vádemelés lett a vége. A rendőrök szerint azonban nem rasszizmus áll a háttérben.

Nem rasszista cselekményként kezeli a chicagói rendőrség egy mentálisan sérült fehér férfi bántalmazását – írja az ABC News. A portál szerint Anthony Guglielmi rendőrszóvivő beszélt arról, hogy ugyan feketék az elkövetők és fehér az áldozat, őt nem a rassza miatt, hanem állapota miatt abuzálták.

Vádat emelt a chicagói rendőrség azok ellen, akik a Facebookon élőben közvetítették, ahogy megkínoznak egy mentális problémákkal rendelkező embert – írja az ABC News. A történtek a rendőrséget is megdöbbentették, nem is értette a szóvivőjük, miért kell ilyen kegyetlenül bánni valakivel.

Ahogy megírtuk, szétvágták a 18 éves férfi ruháit, hamut szórtak rá, fejberúgták, kinyestek egy darabot a bőréből és nyírtak a hajából is, miközben nevetgéltek és cigarettáztak.

Ugyan az elkövetők és faji adataik nem kerültek nyilvánosságra, a médiában köröző felvételeken hallható, ahogy a fehéreket és Donald Trumpot szapulják. A rendőrség szerint még korai megállapítani, hogy rasszista cselekmény történt-e. Az elkövetőkről annyit tudni, hogy hárman chicagóiak, egy fő pedig a környék egy elővárosából, Carpentersville-ből származik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik