Nagyvilág

Főbe lőtte magát egy kínai tisztviselő az önkormányzaton

Tisztviselő lövöldözött egy önkormányzati megbeszélésen szerdán Kína közép-nyugati részén fekvő Szecsuan tartomány egyik városában, a támadó megsebesített két másik tisztviselőt, majd végzett magával.

Az eset Pancsehua város egyik kiállítási központjában történt. A fegyveres, a helyi föld- és erőforrások hivatalának vezetője, több lövést adott le az összegyűlt városi vezetőkre, ezután pedig elmenekült a helyszínről. Később a központ második emeletén bukkantak rá, miután maga ellen fordította fegyverét.

A Hszinhua hírügynökség nem szolgált részletekkel a támadás indítékáról. A város kormányzati hivatalában a telefonos megkeresésekre nem válaszoltak. Tudni azonban, hogy a város polgármestere és a városi bizottság elnöke megsebesült a támadásban.

A hírügynökség szerint Kínában, a világ többi országaival összehasonlítva, ritkán történnek hasonló lövöldözések. Az országban szigorúan ellenőrzik a fegyvertartást, az elmúlt években viszont számos késes ámokfutás történt. Legutóbb, tavaly novemberben egy támadó hét gyereket sebesített meg. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik