Nagyvilág

Ünnepi lövések öltek meg egy 5 éves kislányt az újév első perceiben

A gyerek egy amerikai szilveszteri bulin halt meg, miután az egyik ünneplő földbe lövöldözéssel köszöntötte 2017-et.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indítottak eljárást egy 34 éves férfi ellen az alabamai Athens városában, miután egy szilveszteri bullin véletlenül megölt egy ötéves kislányt – jelentette a helyi sajtó. A beszámolók szerint a Fidel Rodriguez Canchola pár perccel éjfél után egy revolverrel lövöldözött a föld felé, amikor a kislány belesétált a lövésekbe, és az egyik golyó a lány mellkasába csapódott.

A kislány kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Amikor Rodriguez ráeszmélt arra, mit csinált, megijedt és elszaladt a helyszínről – mondta el a The News Courier című lapnak egy rendőrségi szóvivő. Rodriguezt végül még aznap reggel letartóztatták otthonában, ami ugyanabban az utcában van, ahol a végzetes bulit tartották.

A rendőrség közlése szerint nagyjából 30 ember vett részt a bulin, ahol a beszámolók szerint „alkohol is volt”. Azt nem lehet tudni, hogy Rodriguez ivott-e, és ha igen, mennyit. A férfi az esetről szóló hírek szerint a család barátja volt, és ismerte a kislányt.

Az esettel kapcsolatban a rendőrség arra figyelmeztette az embereket, hogy a lőfegyverek nem tűzijátékok, és soha nem szabad azok ittas állapotban használni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik