Nagyvilág

Halottnak tetette magát egy férfi, így élte túl az isztambuli merényletet

Jake Raak egyike volt azoknak, akik megsérültek a január 1-ei isztambuli merényletben. Az amerikai túlélő arról beszélt az NBC Newsnak, hogy lélekjelenlétének köszönheti életét: halottnak tetette magát, majd még akkor is mozdulatlan maradt, mikor a terrorista meglőtte őt.

A 35 éves, greenville-i férfi szerint a vérfürdőt rendező terrorista azokat is célba vette, akik már a földön feküdtek, sebesülten.

Mikor meglőtt, nem mozdultam meg. Csak hagytam, hogy lelőjön

-mondta az NBC News-nak Raak, aki szerint a támadás kevesebb, mint 10 percig tartott, a merénylő körülbelül 120 lövést adhatott le.

Raakot a csípőjén érte a találat, de egyetlen hangot sem hallatott, nehogy a terrorista rájöjjön, hogy még életben van. A férfi egy kilencfős társasággal mulatott a Reina klubban, közülük hét személyt sebesített meg a merénylő.

A 39 halálos áldozat mellett összesen 69 sebesültet ápolnak kórházban, négy ember állapota súlyos. A magyar külügyi tárca vasárnap déltájban azt közölte, hogy nincs magyar érintettje az isztambuli merényletnek.

Több mint 24 órával a támadás után a török rendőrség még mindig keresi a merénylőt, aki hajnali negyed 2-kor behatolt a Boszporusz európai partján található felkapott táncos szórakozóhelyre, és tüzet nyitott az ott mulató 7-800 vendégre. A merényletet magára vállalta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik