Nagyvilág

Terror Isztambulban: nőtt az áldozatok száma

A 39 halálos áldozat között 16 külföldi is van.

Mint korábban megírtuk, Isztambul kormányzója előzőleg azt mondta, hogy 35 halálos áldozatot követelt a szilveszter éjszakai lövöldözés. Az elsődleges hírek szerint legalább 40-en megsérültek, amikor támadás érte a város híres szórakozóhelyét, a Reina klubot.

A BBC a török belügyminisztert idézve már 39 halottról és 69 sebesültről számolt be. Suleyman Soylu szerint a 39 halálos áldozat között 16 külföldi is van. Eddig 21 áldozatot tudtak azonosítani. A sebesültek közül négy ember állapota súlyos.

A belügyminiszter egy terroristára utalt, de a merénylők számáról korábban eltérő információk jelentek meg. A környéket a rendőrség két kilométeres körzetben lezárta.

Az biztosnak tűnik, hogy egyikük télapónak álcázva negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd sorozatlövő fegyverével vaktában tüzelt az újévet ünneplőkre. A 700-800 vendég közül sokan Boszporuszba vetették magukat menekülés közben.

Vasip Sahin kormányzó azt mondta: terrortámadás történt.

Rendkívül könyörtelen és kegyetlen módon zúdult golyózápor ártatlan emberekre, akik szórakozni gyűltek össze, megünnepelni az újévet. Ez terrortámadás volt.

A Dogan török sajtóügynökség által megkérdezett szemtanúk szerint a támadó vagy támadók arabul kiabáltak. Kilétük ismeretlen, eddig senki sem vállalta magára a vérengzést. A hatóságok részleges hírzárlatot rendeltek el. Isztambulban szilveszter előtt fokozott készültséget rendeltek el, és 17 ezer rendőrt vezényeltek az utcákra, köztük télapónak öltözötteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik