Nagyvilág

Betiltaná a vegetáriánus bécsi szelet, a vegán currys kolbász és a tofukebab elnevezéseket a német mezőgazdasági miniszter

Betiltaná

  • a vegetáriánus bécsi szelet,
  • a vegán currys kolbász és
  • a tofukebab

elnevezéseket a német mezőgazdasági miniszter, aki szerint ezeknek a húsmentes ételeknek a neve

félrevezeti a fogyasztókat.

Christian Schmidt a Bild című napilapnak nyilatkozva úgy fogalmazott:

senkinek sem szabadna engedni, hogy azt a látszatot keltse, mintha ezek a húsmentes ételek húst tartalmaznának.

Németországot ugyan húskedvelő nemzetként tartják számon, azonban mára a vegetáriánusok aránya is jelentősen megnőtt az országban – itt az egyik legmagasabb Európában -, továbbá a vegán fogásokat kínáló éttermek is megszaporodtak.

Schmidt szerint azonban az, hogy húsételek nevét használva kínálják a húsmentes fogásokat, “teljesen félrevezeti és megzavarja a fogyasztókat”. Mint fogalmazott, minden erejével azon lesz, hogy betiltassa a vegetáriánus bécsi szelet, a vegán currys kolbász és a tofukebab elnevezések használatát.

A miniszter, aki mostani lépésével a német hentesek szövetségének korábbi javaslatát támogatja, már kapcsolatba is lépett az Európai Unió illetékes szervével annak érdekében, hogy a tej és a sajt szavak használatára vonatkozó szabályokat kiterjesszék a hús szóra is.

Ez nem az első alkalom, hogy Schmidt célba vette a vegetáriánus és a vegán termékeket. A miniszter korábban hangsúlyozta, hogy

“ami rá van írva egy termékre, annak valóban benne is kell lennie”.

(MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik