Nagyvilág

Vérfagyasztó videó került elő a családon belüli erőszakról

A TMZ Sport hozta nyilvánosságra azt a videót, melyet az egykori NFL-sztár amerikafocista, Ray McDonald exbarátnője, gyermeke anyja készített még 2015-ben. A családon belüli erőszakkal megvádolt férfi ügyében fontos bizonyíték volt ez a felvétel. Csak nem úgy, ahogy az ember gondolná.

A több mint négyperces videó egészen olyan, mint egy thriller: végig a nő szemével látjuk, mi történik. A felvétel már úgy indul, hogy a nőt sarokba szorítja McDonald, és folyamatosan szidja, a nő pedig – aki a kezében tartja kéthónapos gyermeküket – sírva könyörög, hogy a férfi hagyja békén. A sportolót sofőrje próbálja rávenni, hogy hagyja abba, amit McDonald ingerülten hárít. A vérfagyasztó fenyegetőzés és kérlelés 4 percen át tart, majd hirtelen a férfi elkezdi üldözni a menekülni próbáló nőt, aki bezárkózik a fürdőszobába, és közben teli torokból sikít.

Ahogy említettük,

a videó tényleg fontosnak bizonyult: miután a nő ügyvédje bemutatta a bíróságnak, ejtették a vádakat McDonald ellen. 

A férfit 2014-ben gyanúsították meg először családon belüli erőszakkal, utána több alkalommal letartóztatták, és gyanúsított volt egy szexuális erőszak ügyében is. Eddig nem született ellene elmarasztaló ítélet.

A videó tényleg rendkívül megrázó, ugyanakkor nagyon fontos is. Hazánkban minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz a férje vagy a partnere, és hetente legalább egy nő hal bele Magyarországon a bántalmazásba.

(Ha a videót nem tudja lejátszani, ide kattintva tudja megnézni.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik