Nagyvilág

Kizárják a lengyelek, hogy órákkal a merénylet előtt halott lett volna a kamionsofőr

Lukasz Urban holttestét még szerdán átadhatják családjának.

A Lengyelországban végzett boncolás eredménye kizárta azt, hogy órákkal a merénylet előtt már halott lett volna az a lengyel sofőr, akinek kamionját a berlini támadáshoz felhasználták – közölte a lengyel ügyészség, cáfolva ezzel a Bild című német lap korábbi értesüléseit.

Aldona Lema, a szczecini vajdasági ügyészség vezetője elmondta: a sajtóban közöltektől eltérően a sofőr nem a délutáni órákban hunyt el, de a halál pontos időpontjáról nem adott információt. Az ügyész közölte: a vizsgálat célja, hogy tisztázzák Lukasz Urban halálának körülményeit, és megállapítsák, ki volt a gyilkosság elkövetője.

A sofőr holttestét valószínűleg még szerdán átadják családjának.

Lukasz Urbant a merénylet után a kamion vezetőfülkéjében találták meg, fején lőtt sebbel és testén késszúrásokkal. Azt a Bild cikke is lehetségesnek vélte, hogy nem halt meg azonnal, és még életben lehetett, amikor a merénylő az emberek közé hajtott.

Egyes sajtóértesülések szerint a merénylővel dulakodó lengyel sofőrnek köszönhető, hogy nem haltak meg többen, mert elrántotta a kormányt. Németországban több tízezren kérik Joachim Gauck szövetségi elnököt, hogy ezért adományozza a legmagasabb állami kitüntetést Urbannak. (MTI)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik