Nagyvilág

Mérgező alkoholt ittak, 26-an meghaltak

Legalább 26-an meghaltak és több tucatnyian kórházba kerültek, miután mérgező alkoholt fogyasztottak karácsonykor Pakisztánban, jelentették az illetékes hatóságok.

Az elhunytak közül huszonnégyen keresztények, ketten pedig muszlimok voltak. Mindannyian házi készítésű likőrt fogyasztottak Toba Tek Singh városában.

Pakisztánban a muszlimokban tilos alkoholt vásárolniuk, a kisebbségeknek pedig engedélyre van szükségük hozzá. Mivel az alkohol értékesítését szigorúan szabályozzák az országban, az emberek gyakran otthon készítenek likőröket, amibe olykor mérgező metanol kerül.

Legutóbb októberben történt hasonló tragédia Pakisztánban, akkor 11 ember veszítette életét Punjab tartományban.

Mohammad Nadeem rendőrfőnök a BBC megkeresésére arról tájékoztatott, 40 embert szállítottak kórházba, ahol kimossák a gyomrukat.

Az érintettek december 25-én este fogyasztottak a likőrből egy keresztény közösségben, majd hazamentek. Másnap reggel többen nem ébredtek fel, sokan pedig rosszul érezték magokat.

A rendőrség jelenleg nyomoz, ki készítette és árulta az alkoholt.

 

 

Az elmúlt években a szomszédos Indiában több százan haltak meg hasonló körülmények között. Múlt héten az oroszországi Irkutsk városában hunytak el tucatnyian, miután alkoholtartalmú testápolót ittak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik