Nagyvilág

Átadta a helyét a metrón, jutalmul kést kapott az arcába

„Nem ülök le egy fekete mellé” – mondta spanyolul a mellette álló unokatestvérének a 30 éves Stephanie Pazmino a New York-i metrón, miután egy fekete, transznemű utastársa hellyel kínálta december 24-én, este tizenegy után pár perccel.

Az udvarias Ijan DaVonte Jarrett tökéletesen beszél spanyolul, így azt válaszolta, hogy semmi gond, akkor ő átül máshová, hogy Pazminónak ne kelljen mellé ülnie. A fodrászként dolgozó Jarret azt mondta, egy hosszú műszakból tartott hazafelé, fáradt volt, így nem is törődött a megjegyzéssel.

A szerelvény megállóhoz közeledett, Pazmino felállt, de mielőtt leszállt volna a metróról, hirtelen odalépett Jarrethez és ütlegelni kezdte. Az egyik kezében egy 5 centis pengéjű kés volt, amit belevágott Jarret karjába, majd csúnyán megvágta vele az arcát. Az egyik utas avatkozott végül közbe.

Pazmino elrohant, Jarret pedig az utolsó erejével a jegyárushoz ment, és megkérte, hogy hívja a rendőrséget, aztán elájult. A mentők kórházba szállították.

A rendőrség nem sokkal később elfogta és letartóztatta a támadót, akit súlyos testi sértéssel, gyűlöletbűncselekmény elkövetésével, gondatlan veszélyeztetéssel, és fegyverbirtoklással vádoltak meg.

(New York Daily News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik