Nagyvilág

Lezuhant orosz gép: nincs hír túlélőkről

Egy ember holttestét már megtaláltak a Szíriába tartó utasszállító fedélzetén tartózkodók közül.

Mint arról korábban beszámoltunk, 92 emberrel a fedélzetén lezuhant az orosz védelmi minisztérium Szocsiból Szíriába tartó utasszállító gépe. Katonák mellett a fegyveres erők kórusa és újságírók tartózkodtak a Tu-154-esen, amely a Fekete-tengerbe zuhant.

A mentőcsapatok egy áldozat holttestét már megtalálták. A gépen utazók személyes iratai közül is előkerült néhány. Túlélőkről nincs hír.

A korábbi jelentések még arról szóltak, hogy 91-en tartózkodtak a gépen. A mentőcsapatok a tengerparttól mintegy másfél kilométerre, 50-70 méteres mélységben találtak rá a gép darabjaira – közölte a védelmi minisztérium.

A RIA hírügynökség biztonsági forrásai szerint műszaki hiba vagy pilótahiba okozhatta a tragédiát. Az Interfax hírügynökség úgy tudja, a gép nem adott le vészjelzést.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, korai arról beszélni, mi okozhatta a tragédiát.

Az orosz védelmi minisztérium egyébként rendszeresen utaztat zenészeket Szíriába, hogy az ott állomásozó katonai személyzetet szórakoztassák. A lezuhant gép a Latakia tartománybeli hmejmími légibázisra tartott, ahonnan a szíriai légicsapásokat végrehajtó orosz gépek felszállnak. (Independent)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik