Nagyvilág

Lehet bunkert építeni, Trump fokozná az atomfegyverkezést

Több atomfegyvert akar Amerikának a januárban hivatalba lépő új elnök. Miután Putyin is hasonlókat mondott, nem vár ránk vidám világ.

Szépen tereli a bolygót a megsemmisülés felé, hogy rendre felelőtlen, harsány, tudatlan, nagyotmondó, bunkó és agresszív vezetőket választanak a világ országainak élére, ezt jól bizonyítja Donald Trump példája is. Trump ugyanis nem elégedett azzal, hogy csak 7100 atomfegyvere van az Egyesült Államoknak,

közölte, hogy meg kell erősíteni és ki kell terjeszteni az atomfegyverkezést.

Mondta ezt órákkal azután, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök hasonlóan nyilatkozott. Mondani sem kell, Trump ezt is a Twitteren közölte csütörtök reggel. Ha már leült twitterezni belerúgott egyet az ENSZ-be és a washingtoni korrupcióba is.

A BBC News megemlíti, hogy az elnökválasztási kampányban sok kritika érte Trumpot Hillary Clinton részéről azzal kapcsolatban, hogy ha még twittelni sem tud kulturáltan, hogy adhatná Amerika a kezébe az atomkódot. Trump azt is többször jelezte, hogy más országok többet költhetnének a saját védelmükre, ennek megfelelően ő támogatja, hogy Japánnak és Dél-Koreának is legyen atomfegyvere.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik