Nagyvilág

Egy lépésre volt a haláltól a bicajos a vasúti átjáróban – videó

Egy másodpercen múlt az élete. Az utolsó pillanatban vette csak észre az érkező gyorsvonatot.

Ijesztő felvételt tett közzé a brit közlekedési rendőrség (BTP). A nagy-britanniai vasúthálózattal foglalkozó rendvédelmi szerv figyelmeztetésként tette közzé a Bradford és Leeds között található vasúti átjáróban készült videót, ami azt látni, ahogy majdnem halálra gázol egy gyorsvonat egy felelőtlen kerékpárost. Aki a tiltó jelzése ellenére akart átmenni a síneken.

A biciklis feltehetően azt hitte az első vonat elhaladása után, hogy már szabad a pálya, és nem vette észre, hogy a másik irányból is érkezik egy szerelvény, aminek a hangját elnyomta a másik vonat. Anélkül ment át, hogy balra nézett volna, és végül már csak egy lépésnyire volt a sínektől, amikor észrevette, mekkora hibát vétett.

A brit vasúthálózatért felelős Network Rail az esettel kapcsolatban közölte: hiába költenek több mint százmillió fontot a vasúti átjárók biztonságossá tételére, ha az emberek közben figyelmetlenül használják azokat.

Az érintett vasúti átjárón egyébként naponta 127 vonat halad át, jellemzően 100 kilométer per órás sebességgel, és az ABC Railway Guide szerint „nagyon veszélyesnek” számít.

Olvasói sztorik