Nagyvilág

Berlini terrortámadás: a lengyel sofőr megpróbálta elrántani a kamion kormányát

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, hétfő este egy eddig ismeretlen személy (vagy személyek) egy lengyel teherautóval a tömegbe hajtott a berlini Kaiser Wilhelm Emléktemplom melletti karácsonyi vásárban. Összesen 12-en haltak meg, 14 ember súlyosan megsérült. A támadásnak magyar sérültje is van.

A támadást egy lengyel kamionnal követték el, amely Olaszországból szállított acélgerendákat Berlinbe. A lengyel szállítmányozási cég egyik vezetője az AFP-nek azt mondta: a sofőr nem tudott lerakodni, arra kérték, hogy kedd reggelig várakozzon. Utoljára hétfőn délután 3 órakor léptek vele kapcsolatba, nem tudják, azután mi történt vele.

A Bild most azt írja

Lukasz U., a kamion sofőrje megpróbált szembeszállni a merénylővel.

A boncolás eredményei azt bizonyítják, a sofőr még élt akkor, amikor a kamionnal a tömeg felé mentek, és megpróbálta elrántani a kormányt. Lukaszt végül egy fejlövéssel ölték meg, de testén szúrt sebeket is találtak. A rendőrségi vizsgálat szerint a sofőr úgy nézett ki, mint aki harcban esett el.

A Spiegel azt írja, a rendőrség már nyomon van és biztosak abban, hogy nemsokára az elkövető nyomára bukkannak. A rendőrség állítólag már 500 bejelentést kapott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik