Nagyvilág

Egy fegyveres lövöldözött az Egyesült Államok ankarai nagykövetségénél

Egy ismeretlen fegyveres lövöldözött az Egyesült Államok ankarai nagykövetségének bejáratánál, és megpróbált bejutni a diplomáciai külképviselet épületébe, de a rendőrség ezt megakadályozta – jelentette keddre virradóra az ankarai média.

A hírt először Daily Sabah című lap Twitter-oldalán jelent meg. Röviddel ezután az amerikai külügyminisztériumban is megerősítették. A tárca névtelenül nyilatkozó illetékese azt mondta, hogy a támadó pisztolyból nyitott tüzet a nagykövetség bejáratánál, de a török rendőrök lefogták.

Az incidensben senkinek sem esett baja. A támadót kihallgatják.

Hétfő este fegyveres merényletben életét vesztette Andrej Karlov, Oroszország ankarai nagykövete. Az orosz diplomatára egy 22 éves, szolgálaton kívüli rendőr lőtt rá egy ankarai fotókiállítás megnyitóján. A vélhetően szélsőséges hátterű merénylet elkövetőjét agyonlőtték. A török hatóságok öt embert vettek őrizetbe a merénylettel összefüggésben. Köztük van a merénylő anyja, apja és lánytestvére.

Putyin szerint gyáva tett volt a merénylet és hogy mindenképp állítani kell egy emlékművet az 1976 óta a diplomáciai pályán.

Nem tudni, hogy a két incidens között van-e összefüggés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik