Nagyvilág

Berlini merénylet: az elfogott gyanúsított tagadja, hogy köze lenne a történtekhez

Sajtóértesülések szerint egy pakisztáni férfit fogtak el a támadás után.

A dpa német hírügynökség biztonsági forrásokból úgy értesült, hogy a hétfő esti berlini merénylet után elfogott gyanúsított tagadja, hogy ő követte volna el a halálos gázolást.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a támadás után elfogtak egy férfit. Egy rendőrségi szóvivő arról beszélt az N24-nek, hogy a menekülő merénylőt egy szemtanú követte, aki telefonon kapcsolatban volt a rendőrökkel, neki köszönhetően sikerült elfogni a gyanúsítottat.

Sajtóértesülések szerint egy 23 éves pakisztáni a gyanúsított, aki a balkáni útvonalon érkezett Németországba és júniusban ideiglenes tartózkodási engedélyt kapott. Egy berlini menekültszálláson lakhatott.

A merényletet egy lengyel kamionnal követték el, amit feltételezhetően elraboltak sofőrjétől – ő lehet az a lengyel állampolgár, akit holtan találtak a támadás után a teherautóban.

Angela Merkel német kancellár kedd délelőtti sajtótájékoztatóján azt mondta: visszataszító lenne, ha bebizonyosodna, hogy egy olyan ember követte el a merényletet, aki védelmet kapott Németországtól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik