Nagyvilág

Az Iszlám Állam útmutatót írt arról, hogyan kell “biztonságosan és könnyen” ölni teherautóval

A Die Welt cikke szerint az Iszlám Állam nevű terrorszervezet novemberben propagandaanyagot tett közzé arról, hogy a civilek hogyan ölhetnek különösen “biztonságosan és könnyen” teherautóval. A dzsihádisták Rumiyah nevű lapjában három oldalon át részletezték, hogyan kell megszervezni egy gyilkos akciót a lehető legjobb “hatásfok” érdekében.

A tájékoztató anyag egyéni elkövetőket lát el tanácsokkal. Eszerint a nizzaihoz hasonló merénylethez – amelyet ékes szavakkal dicsértek az írásban – elegendő egyetlen teherautó, sőt: egy autót megszerezni könnyű és nem is kelt különösebb feltűnést.

Ez a legbiztonságosabb és legegyszerűbb fegyverek egyike, amelyet fel lehet használni a kuffarok (hitetlenek) ellen

-áll a cikkben, amelyben felhívják  a figyelmet, hogy fontos a megfelelő méretű jármű és az optimális sebesség megválasztása.

A dél-franciaországi Nizzában július 14-én, a francia nemzeti ünnep estéjén egy tunéziai férfi a hétfő esti berlini gázoláshoz hasonló támadást hajtott végre: a város híres tengerparti sétányán kamionnal hajtott az ünneplő tömegbe. A tettes, akit végül lelőttek a rendőrök, 86 embert gázolt halálra, köztük tíz gyermeket és sok külföldi állampolgárt.

Hogy Berlinben egészen biztosan terrortámads történt, azt a szövetségi főügyész sem jelentette ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik