Nagyvilág

Az Iszlám Állam terroristái gyilkoltak meg tíz embert Jordániában

Az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett kedden a vasárnapi jordániai támadás elkövetőjeként, amely Karakban tíz halálos áldozattal járt.

Az Iszlám Állam közlése szerint “a kalifátus négy katonája” gépfegyverekkel és kézigránátokkal felfegyverkezve hajtotta végre a támadást.

A terroristák kora délután előbb járőröző rendőrökre lőttek, majd autójukkal Karak városába menekültek, és bevették magukat a híres középkori várba. Ezt követően a rendőrök erősítést kaptak a különleges erőktől, amelyek körülvették a támadókat, majd megostromolták azok állását, és kiűzték onnan őket. Az akció ezzel még nem ért véget: csak órákkal később sikerült végezni a négy támadóval a hatalmas várrendszerben.

A halálos áldozatok közül hét rendőr, kettő jordániai civil, egy pedig kanadai turista. A tűzharcban sokan megsebesültek, 29 embert kórházba kellett vinni. Karak vára a 12. században épült, és híres turisztikai látványosság.

Jordánia azon néhány arab állam egyike, amely részt vesz az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet szíriai állásai elleni, amerikai vezetésű légi támadásokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik