Nagyvilág

Civilmentő buszokat gyújtottak fel Szíriában

Szíriában igyekszik az összes harcoló fél pokollá tenni a civilek életét. Most épp az őket kimenekíteni igyekvő buszokat támadták meg.

Iszonyatos szenvedések közepette megy a civilek evakuálása a szíriai, ostromzár alatt lévő városokból. A legfrissebb hírek szerint a kimentést végrehajtó buszokat fegyveresek támadták meg Idlib tartományban. A buszok a kormány kezén lévő, felkelők ostromolta Foa és Kefraja falvakból hozták volna ki a betegeket és sérülteket.

Több busz teljesen kiégett a támadásban.

Gyanús, hogy a Nuszra Frontból átalakult Dzsabhat Fatah el-Sam támadhatott, korábban ők akadályozták meg más buszok behajtását a falvakba.

A kormány és a felkelők megállapodásának értelmében az ellenzéki kézen lévő aleppói negyedekből is evakuálják a lakosságot, ahogy a felkelők által körbevett síita többségű falvakból is. Ezrek várják a mínuszokban, néha étel nélkül a kimentésüket.

Eközben pár száz kilométerrel arrébb, a jordániai Karakban fegyveresek támadtak rendőrökre, megölve öt embert, megsebesítve sokakat. Hajtóvadászat indult a tettesek felkutatására a hegyes-völgyes térségben. Egyelőre semmilyen szervezet sem vállalta magára a tettet.

(BBC News)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik