Nagyvilág

Halálra vert egy ágyhoz kötött beteget, mert tévesen pedofilnak hitte

A brit férfi még le is fényképezte áldozata sebesüléseit. Most 12 évig gondolkodhat azon a börtönben, hogy mit rontott el.

Egy brit bíróság 12 évig tartó börtönbüntetésre ítélt egy 30 éves férfit, aki úgy megvert egy művese gépre kötött dialízises férfit, hogy az később belehalt sérüléseibe – jelentette a helyi sajtó. A brit sajtóban megjelent beszámolók szerint Adam Goodridge azt hitte, hogy áldozata, a Maltby városában élő Paul Sandford pedofil, és azt akarta elérni, hogy költözzön valahova máshová.

Goodridge tavaly október 30-án, helyi idő szerint nagyjából hajnali egy órakor ment be Sandford házába, miután korábban azzal fenyegette meg, hogy meg fogja ölni, ha egy héten belül nem költözik el. Áldozata a beszámolók szerint aludt, amikor elkezdte ütlegelni.

A bíróság előtt tanúskodó Simon Palmer nyomozó elmondása szerint Goodridge annyira „arcátlan volt”, hogy egy kis időre kiment a szobából, hogy közölje, vesz egy kis sört Sandford barátainak, majd visszatért a szobába, folytatni a verést. Goodridge ezután közölte áldozata barátaival, mondják azt a mentősöknek, hogy Sandford elesett a kádban.

A kiérkező mentősök számára azonban egyértelmű volt, hogy a férfi nem balesetben szerezte sérüléseit – közölte Palmer.  Sandfordot kórházba szállították, ahol öt nappal később belehalt a verés közben szerzett sérüléseibe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik