Nagyvilág

Csavarhúzós szurkálót lőttek agyon Izraelben

A sokadik támadás volt már ez izraeliek ellen, idén több száz áldozatuk volt az ilyen attakoknak. Minden fél szerint a másik a felelős.

Egy csavarhúzóval felszerelkezett palesztin fiatal támadt izraeli rendőrökre szerdán, két rendőr könnyebben megsérült emiatt – írja az ABC News az AP jelentése alapján. A 21 éves férfit a rendőrök végül agyonlőtték.

Az egyik rendőr a fején sérült meg. Úgy tudni, a rendőrök a félkatonai határrendőrség és a nemzeti rendőrség állományába tartoznak. Az eset Jeruzsálem óvárosának muszlim részén, az osztrák hospice-ház közelében történt. A támadó a ciszjordániai Hebronból származott.

Tavaly óta 36 izraelit és két amerikait öltek meg a magányos palesztin támadók, akik késeltek, lőttek vagy épp autóval gázolták el áldozataikat. Ezalatt az izraeli erők mintegy 228 gyanús palesztint lőttek le. Többségük támadó volt, de olyanok is akadtak, akik összecsaptak az izraeli erőkkel.

Izrael szerint a palesztinok a felelősek a vérfürdőért, míg a palesztin vezetés állítja, a fél évszázados izraeli megszállás, és a békébe és kétállami megoldásba vetett hit megszűnése vezetett ide.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik