Nagyvilág

Lelőtték a kamaszt, aki késsel támadt a diáktársaira, mert hetekig szekálták

Fegyveres őr lőtt le egy diákot szerdán délelőtt a Hug gimnáziumban, Renoban. A fiú kezében kés volt, az egyik osztálytársával verekedett. A srácot kórházban ápolják az állapota kritikus. Bár az iskola, és a rendőrség sem hozta nyilvánosságra a meglőtt fiú személyazonosságát, Justin Clark, az apja elismerte, hogy 14 éves, Logan nevű fiáról van szó. Az iskolai őr személyazonossága szintén nem nyilvános, őt fizetés nélküli szabadságra küldték.

A rendőrség információi szerint, az incidens 11.25-kor kezdődött. A támadó, összeverekedett egy másik fiúval, majd hirtelen kést rántott. A másik fiú menekülőre fogta, mire a támadó elkezdett a késsel hadonászva közeledni a körülötte csoportosulókhoz. Az őr felszólította a kamaszt, hogy dobja el a fegyverét, ám ő nem volt hajlandó együttműködni, ezért dördültek el a lövések. Amint a késes kamasz elterült, az őr hívta a mentőket.

Mindezt a szemtanúk vallomásai, és a diákok által készített, a közösségi portálokon terjedő videók is megerősítették.

Az incidens utána rendőrség lezárta az iskolát és a környéket, de délután már mindenkit hazaengedtek. Csütörtökön már folyt tovább a tanítás, mintha mi sem történt volna. Demick Laflamme, a lelőtt fiú legjobb barátjának apja azt mondta, hogy Logan Clarkot hetek óta zaklatták a diáktársai, ezért történhetett minden.

(RGJ)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik