Külföld

Arra ért haza, hogy tévedésből lerombolták a házát

24.hu
24.hu

2016. 12. 08. 10:48

Arra ért haza egy ausztrál üzletember a Sydney egyik elővárosában álló házához, hogy egy épületbontó cég emberei tévedésből a földig rombolták – jelentette a helyi sajtó. Steve Ballas a Domain című lapnak elmondta: éppen fegyverboltjában dolgozott, amikor egyik barátja azzal hívta fel, hogy a Bankstown városában álló házát éppen lerombolják.

Az üzletember először azt hitte, barátja csak viccel, de hamar rájött, hogy komolyan beszél, és gyorsan a helyszínre sietett. De akkor már késő volt. Az épületbontók már javában dolgoztak, és mire a rendőrök kiérkeztek, hogy leállítsák a bontást, már csak egyetlen egy fal maradt meg az épületből. De az sem sokáig maradt állva, igaz azt már Ballas kérésére döntötték ki a munkások.

Mint később kiderült, az épületbontóknak a szomszédos házat kellett volna lebontaniuk, de tévedésből Ballas házának álltak neki, mert a levélszekrényen a rossz cím szerepelt. A bontásra ítélt ház címe a Marion utca 200 volt, míg Ballas háza a 198-as szám alatt állt. Csakhogy a levélszekrényen a 200-as szám szerepelt.

A tévedésből lerombolt ház, a 200-as számot mutató levélszekrénnyel. Fotó:9News

A helyzetet súlyosbította, hogy a szomszédos, bontásra ítélt ház levélszekrényén pedig a 202-es szám szerepel. A Domain beszámolója szerint a levélszekrényen ugyan volt egy friss felirat a helyes házszámmal, azt eltakarták a kéretlen levelek, és a munkások nem láthatták, amikor a helyszínen leellenőrizték, hogy jó helyen járnak-e.

Ballas a 9News ausztrál televíziónak elmondta: ő mindig is abban a hitben élt, hogy a 15 éves megvásárolt ingatlan a 200-as szám alatt van. „Két házzal arrébb nőttem fel, és mindig is úgy tudtam, hogy az a 200-as szám, már vagy ötven éve ugyanaz a levélszekrény van ott, miért is gondoltam volna másként” – magyarázta a férfi a Daily Telegraph című ausztrál lapnak. Azonban a hivatalos önkormányzati ingatlan-nyilvántartásból egyértelműen látszik, hogy Ballas háza a 198-as szám alatt van, a 196-os és 200-as között – jelentette az ausztrál sajtó.

Csak egy fal maradt állva, mire leállították a bontást. Fotó: 9News

Az épületbontással megbízott cég vezetője nem nagyon akart beszélni az esettel kapcsolatban az ausztrál sajtónak, de a beszámolók szerint nagyon kínosan érzi magát a tévedés miatt. Daniel Mandarano a The Torchnak annyit elárult, hogy egyszer sem találkozott személyesen a megrendelővel, akivel csak e-mailen keresztül tartotta a kapcsolatot. Ez elmondása szerint egyáltalán nem szokatlan, mert sokszor dolgozik külföldön élő klienseknek. A bontásra egyébként volt önkormányzati engedély.

Ballas egyébként megérő volt a hibával kapcsolatban, és nem kívánta Mandarano vérét. Az üzletember a Gold Coast Bulletin című lapnak nyilatkozva „kis hibának” nevezte a tévedést, ami miatt nem kellene „gyilkosnak” és „bűnözőnek” beállítani a férfit, aki csak meg akar élni, mint mindenki más.

A lerombolt ház egyébként üresen állt, és senki sem lakott benne. Ballas elmondta: éppen azt tervezte, hogy ki fogja adni. Most abban reménykedik, hogy az épületbontó cégnek van biztosítása ilyen esetekre, és valamennyi pénzt kapni fog. Valamint reméli, hogy új házat tud építtetni a régi helyére.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.