Nagyvilág

Nem hitték el, hogy létezik az országa, nem engedték be Kazahsztánba

Új-Zéland Ausztrália része, ha nem tudnád.

Chloe Phillips-Harris meg szerette volna nézni Kazahsztánt. Végül sikerült neki, csak nem pont úgy, ahogy eredetileg tervezte.

Még májusban történt, hogy a 28 éves új-zélandi nő repülőre szállt, és elutazott Almatiba. Ugyan rendelkezett érvényes útlevéllel és vízummal, mégis fennakadt a kazah főváros repterén a vizsgálaton. Ennek az volt az oka, hogy az ellenőrzést végző szakemberek közölték,

ausztrál útlevél nélkül nem engedhetik be.

Amikor Chloe megkérdezte, miért kellene rendelkeznie az említett okmánnyal, azt válaszolták neki, hogy

Új-Zéland nem külön ország, hanem Ausztrália része,

tehát ausztrál útlevéllel tud csak belépni a közép-ázsiai országba.

A már eddig is bizarr történet innentől filmbeillő fordulatot vett: Chloe Phillips-Harris közölte, hogy Új-Zéland és Ausztrália két külön ország, de nem hittek neki. És nemcsak az útlevelét ellenőrző határőr kételkedett a szavaiban, de a bevándorlási hivatal helyszínen megjelent emberei, a rendőrök és a repülőtéri alkalmazottak közül egy sem volt, aki alátámasztotta volna a turista szavait.

Ezek után Chloe kézenfekvő módszert választva meg akarta mutatni nekik térképen az országát, de az irodában található világtérképen

sajnos nem szerepelt Új-Zéland,

így nem tudta meggyőzni őket. A hatósági személyek azt szerették volna elérni, hogy azonnal hagyja el az ország területét, így felpakolták egy Kínába tartó repülőre, de szerencsére néhány telefonhívással elérte, hogy hadd maradhasson: innentől kezdve másfél napon át egy szobában tartották bezárva, étel és ital nélkül, illetve egyszer az őrök megkínálták innivalóval, amikor már mindenki más elment, és megsajnálták őt.

A news.com.au cikkéből kiderül, hogy Chloe Phillips-Harrist végül Kazahsztánban élő ismerősei mentették ki a szorult helyzetből: új vízumot, amerikai útlevelet szereztek neki, és így kiengedték a reptérről, és beengedték az országba; ahol hat hónapot töltött el. A féléves kazahsztáni kiruccanásról most tért haza nem létező országába.

 

Kiemelt fotó: Almati repülőtere / Europress

Ajánlott videó

Olvasói sztorik