Nagyvilág

Gépfegyverrel rontott be egy pizzériába egy összeesküvéselmélet-hívő

Gébkarabéllyal felfegyverkezve rontott be egy washingtoni pizzériába, vasárnap a 28 éves Edgar Maddison Welch, mert komolyan vett egy álhírt, amit az interneten olvasott.

A közvetlenül a választások előtt kipattant, „Pizzagate-botrány” szerint, a népszerű Comet Ping Pong étterem titkos szobáiban, a tulajdonos közreműködésével, nagy hatalmú, demokrata politikusok, többek között Hillary Clinton, és a kampányfőnöke, John Podesta gyerekeket erőszakolnak meg, és pedofiloknak adják el őket.

Bár James Alefantis, a tulaj minden lehetséges módon cáfolta a híresztelést, és a rendőrség is közölte: semmilyen bűncselekmény nem merült fel az étteremmel kapcsolatban, egyre jobban terjedt az egyre durvább részletekkel kiszínezett történet. Alefantis és az alkalmazottai rendszeresen kapnak halálos fenyegetéseket.

Edgar Maddison Welch úgy döntött, maga jár utána az ügynek. Amint belépett az ajtón, a fegyverét rögtön ráfogta egy alkalmazottra, a pizzériában kitört a pánik. Egy szemtanú, Sharif Silmi, aki három, 7, 9 és 12 éves gyermekével volt az étteremben, azt mondta a gyerekeket a testével takarva próbált kijutni a helyről.

Két lövés dördült el, de szerencsére senki sem sérült meg. Welch-t letartóztatták, és fegyveres támadás miatt vádat emeltek ellene. Alefantis később azt nyilatkozta, az eset után reméli, hogy végre egy percre magukba szállnak az álhírek terjesztői, akik ártatlanok, és gyerekek életét sodorták veszélybe.

(CNN, Politico)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik