Nagyvilág

Gyermekek haltak meg a szörnyű oroszországi buszbalesetben

Legkevesebb tíz gyerek és két felnőtt életét vesztette, amikor egy autóbusz egy kamionnal és két személygépkocsival ütközött össze vasárnap a Hanti-Manysi Autonóm Körzetben.

A tragikus baleset a Hanti-Manszijszk és Tyumeny közötti autópályán történt. Az autóbusz Hanti-Manszijszkból – egy Hanti-Manszijszkban rendezett  sportakrobatika-versenyről visszatérő – gyerekcsapatot szállított Nyeftyejuganszkba. A buszban összesen harmincketten ültek, huszonkilenc gyermek és három felnőtt.

Az első rendőrségi jelentések szerint a szerencsétlenségben több tényező játszott közre, egyebek között a rendkívüli – fagypont alatti 17 Celsius fokos – hideg, akárcsak a rossz látási viszonyok. A helyszínelők rekonstruálták az eseményt, a délutáni órákban annyit lehetett tudni, hogy a jeges, csúszós úton a járművek vezetői nehezen tudták tartani az irányt, s az ütközés során a kamion éppen középen ütődött az emiatt két részre tört autóbusznak. A rendőrség valószínűnek tartja, hogy a buszvezető volt a hibás.

A hatóságok megerősítették, hogy legalább tizenkét ember, köztük tíz gyermek vesztette életét. A halálos áldozatokon felül mintegy huszonegyen szenvedtek olyan sérüléseket, hogy kórházba kellett szállítani őket. A TASZSZ úgy értesült, hogy két tizenéves állapota válságos, tizennyolcé pedig súlyos. Az életüket vesztett gyerekek 12-14 évesek voltak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik