Nagyvilág

Megmentette anyja életét a hároméves lány

A kis Sofia nagy mentőakciója.

Az angliai Clactonban élő Patricia Hannington ritka szívbetegségben szenved, aminek következtében időnként eszméletét veszti.

Állapotáról már többször beszélt hároméves lányával, Sofia Harmannal, és elmondta neki, mit tegyen, ha csak ketten vannak otthon, és ő elájulna. Hogy mennyire tökéletes tanítvány volt a kislány, az a minap bebizonyosodott, ugyanis Patricia egyszer csak összecsuklott, és eszméletlenül feküdt a lakásban, úgy, hogy párja épp nem tartózkodott otthon – írja a Guardian.

A kis Sofia nem sokáig tétlenkedett: a tanultak szerint azonnal tárcsázta a vészhelyzetek bejelentésére szolgáló telefonszámot.

A történet másik hőse Julia Buckley, a diszpécser, aki folyamatosan beszéltette a kislányt, hogy kollégáinak sikerüljön lenyomoznia a címet, ahová menniük kell. Julia többször megdicsérte a kislányt, hogy milyen ügyesen telefonált, biztatta, hogy ne féljen, és figyelmeztette, hogy ne ijedjen meg, amikor hamarosan a mentők berontanak a lakásba.

Sofia mentőakciójának hála az anyját sikerült megmenteni; a kislányt ezután meghívták a helyi rendőrkapitányságra, ahol bátorságáért elismerésben részesítették.

facebook.com/EssexPoliceUK
Facebook/EssexPoliceUK

A rendőrség feltöltötte a YouTube-ra a telefonbeszélgetést, hogy sokan megértsék, mennyire fontos már ilyen korban elmagyarázni a gyerekeknek, mit tehetnek vészhelyzet esetén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik